Rotondes
iTaronges
[VAL] Comissariat i disseny de les jornades de pensament i arquitectura Rotondes i Taronges per a l’Espai d’Art Contemporani de Castelló.
Es duu a terme la recerca i documentació d'arquitectura moderna, postmoderna i contemporània de Castelló, amb la meta de transmetre i posar en valor el paisatge propi, aprendre sobre aquest i fomentar el pensament crític amb allò que ens envolta.

[CAS] Comisariado y diseño de las jornadas de pensamiento y arquitectura Rotondes i Taronges para el Espai d’Art Contemporani de Castelló.
Se lleva a cabo la investigación y documentación de arquitectura moderna, posmoderna y contemporánea de Castellón, con la meta de transmitir y poner en valor el paisaje propio, aprender sobre este y fomentar el pensamiento crítico con aquello que nos rodea.


                    

[VAL] L'objectiu de les jornades fou donar a conèixer edificis desconeguts del paisatge castellonenc, reflexionar sobre com l'arquitectura i el territori es retroalimenten dels imaginaris col·lectius d'una comunitat i mesclar realitat i ficció per intentar explicar-nos les contradiccions d’aquest territori.

Vivim en una època que posa la història en escena, que fa d'ella un espectacle i, en aquest sentit, desrealitza la realitat.
El viatge imposible, Marc Augé
[CAS] El objetivo de las jornadas fue dar a conocer edificios desconocidos del paisaje castellonense, reflexionar sobre como la arquitectura y el territorio se retroalimentan de los imaginarios colectivos de una comunidad y mezclar realidad y ficción para intentar explicarnos las contradicciones de este territorio.

Vivimos en una época que pone la historia en escena,
que hace de ella un espectáculo y, en ese sentido, desrealiza la realidad.

El viaje imposible, Marc Augé


[VAL] Les jornades van constar de tallers i presentacions de projectes que els convidats a participar van treballar sobre la ciutat de Castelló els darrers mesos. En primer lloc, al taller sobre imaginaris col·lectius, es van descobrir edificis i spots inusuals de la ciutat alhora que es van desenvolupar relats que els relacionaren entre ells, reflexionant sobre el paper de la ficció al turisme.
[CAS] Las jornadas constaron de talleres y presentaciones de proyectos que los invitados a participar trabajaron sobre la ciudad de Castelló los últimos meses. En primer lugar, en el taller sobre imaginarios colectivos, se descubrieron edificios y spots inusuales de la ciudad a la vez que se desarrollaron relatos que los relacionaron entre ellos, reflexionando sobre el papel de la ficción en el turismo.


[VAL] En segon lloc les fotògrafes Manuela Lorente i Erika Achec ens van presentar la seua visió de les zones més residencials de la ciutat i la docent Pau Orts Ros ens va fer jugar a un taller de disseny especulatiu al voltant del projecte Mundo Ilusión SL i els projectes megalòmans que han sobrevolat la provincia.
[CAS] En segundo lugar, las fotógrafas Manuela Lorente i Erika Achec nos presentaron su visión de las zonas más residenciales de la ciudad y la docente Pau Orts Ros nos hizo jugar a un taller de diseño especulativo alrededor del proyecto Mundo Ilusión SL y los proyectos megalómanos que han sobrevolado la provincia.[VAL] Per acabar la jornada ferem una visita guiada al Planetari de Castelló, on es va projectar el curtmetratge que el director de cine Chema García Ibarra i la directora artística Leonor Díaz van realitzar amb arquitectura de El Grau com a protagonista, ciència-ficció de primera línia de platja.

[CAS] Para acabar la jornada hicimos una visita guiada al Planetario de Castellón, donde se proyectó el cortometraje que el director de cine Chema García Ibarra y la directora artística Leonor Díaz realizaron con la arquitectura de El Grau como protagonista, ciencia-ficción de primera línea de playa.
 Concepte i comissariat: Maria Aucejo Mollà
Convidats: Pau Orts Ros, Manuela Lorente, Erika Achec,
Leonor Díaz, Chema García Ibarra

Agraïments: Creu Roja, Planetari de Castelló, Jordi Artés,
Juan Francisco Fandos, Santi Gómez Portillo, Carles Àngel Saurí
i tots els participants

Disseny gràfic: Handshake


Espai d’Art Contemporani de Castelló
Febrer 2022 -Juliol 2022
hello@m-aucejo.com